Odhalené pašované cigarety a alkohol

11.05.2009 Prešov

V dňoch od 07. 05. 2009 do 10. 05. 2009 prebiehala na cestách územného obvodu Colného úradu Prešov súčinnostná kontrolná akcia colnej správy a polície, ktorá bola zameraná na odhalenie nelegálneho dovozu tovaru z tretích ...
Pri týchto koordinovaných akciách v spolupráci s policajtmi Úradu hraničnej a cudzineckej polície bolo na rôznych miestach v územnej pôsobnosti Colného úradu Prešov zabezpečených celkom 60 000 ks cigariet rôznych značiek s tabakovým povrazcom v dĺžke do 90 mm a 51 kusov spotrebiteľských balení liehu. Všetok tovar bol označený ukrajinskými kontrolnými známkami.

Celkove bolo zistených 16 prípadov porušenia colných a daňových predpisov, pričom v troch z nich vzniklo dôvodné podozrenie z trestného činu porušovania predpisov o štátnych a technických opatreniach na označovanie tovaru podľa ustanovení § 279 Trestného zákona. Z uvedeného dôvodu boli tieto 3 prípady postúpené na ďalšie konanie orgánom činným v trestnom konaní. V prípade dokázania viny hrozí páchateľom trest odňatia slobody na šesť mesiacov až 3 roky.

Celkový únik na cle a daniach bol vyčíslený vo výške 7 472 EUR a na pokutách bolo vybraných ďalších 227 EUR. Všetok tovar bol colníkmi Colného úradu Prešov zaistený a po jeho prepadnutí v prospech štátu bude zlikvidovaný.

mjr. Ing. Renáta Kravcová
hovorkyňa Colného úradu Prešov
 

Vyberte región